Kastträning & Kurs

Klubben har kastträning 3 gånger om året med hjälp av instruktör. Inomhus vintern, våren och hösten utomhus vi brukar köra ca: 4 ggr vid varje tillfälle.

Nu väntar vi på kastträning inomhus för 2020

Inomhusträning flugkastning 2019 är genomförd.

 

Fågelbäcksskolan Trelleborg

Upplägget blir som tidigare att ni anmäler er till mig. Jag gör upp en planering när ni kan träna eftersom det inte får plats mer än 5-6 st åt gången så de som fick plats i första får lämna plats i andra som inte fick plats i första o.s.v. Undantag är givetvis om det skulle finnas plats över på de övriga tillfällena så fyller vi upp oavsett om du/ni har haft tillgång tidigare. Ni kan anmäla er till alla 4 tillfällena sen lägger jag upp en lista när ni får plats.

Kastträningen förläggs som tidigare på Fågelbäcksskolans hall.   Karta

Christer Appelgren

FFF certifierad instruktör

flycastingsyd@gmail.com mobil. 070-6640791

Utomhusträning

Vi tränar på Kattebäcksängen i Trelleborg mellan 18:20:00. Ingen anmälan bara att komma men är en fördel om ni hör av er via mail flycastingsyd@gmail.com

Flugfiskarna Trelleborg har arrangerat flugkastningstävling i Hittarpshallen Helsingborg. Disciplin Trout distance i sammarbete med Castingförbundet.

Medlemmar ur klubben har tävlat i Nordic Open, Danska mästerskapen samt deltävlingar runt om i Sverige.

Klubben tar även in Instruktörer utifrån se nedan.

2014 – Mastercertifierad Lasse Karlsson FFF från Danmark höll åter  en heldagskurs

2012 – Mastercertifierad Lasse Karlsson FFF från Danmark håller en heldagskurs för max 10 personer. Lasse är erkänd duktig instruktör som certiferar nya instruktörer världen runt. Vi har fått förmånen att hyra in Lasse för utbildning i flugkastningsteknik. Detta är ett unikt erbjudande för klubbens medlemmar att förkovra sig. Mail har gått till alla medlemmar. Kursen kommer att hållas den 13 maj med start kl.10:00. Plats Kattebäcksängen Trelleborg. För ytterliggare information kontakta Christer Appelgren flycastingsyd@gmail.com eller 0706640791

Bilder från kursen.

Lasse Karlsson instruerar och visar tekniken.

Lasse kurs

Lasse granskar Gunnar i hans teknik.

Lasse kurs3

Christer går igenom teknik med Robert.

Lasse kurs5

När ni tränar tänk igenom mentalt vad ni vill få ut av kastningen. Lägg upp en strategi, börja med kort lina. Lång lina genererar mycket lättare fel. Ta små etapper och när det känns bra bygg vidare. Om ni misslyckas gå tillbaka och börja om. Ha kul när ni tränar och träna inte för länge åt gången.

Har ni frågor angående något skicka ett mail eller ring 0410-40791 mobil 070-6640791 efter 17:00.

Flugfiskarna Trelleborg

FFI Certifierad Instruktör

Federation of fly fishers

Christer Appelgren

Flycastingsyd Hemsida

flycastingsyd@gmail.com