Skip to main content

BLOGG

Bondemölla 6 juni

Bondemölla 6 juni

Bondemölla 6 juni

Var klubben och besökte för fiske i vacker natur. Dagen gick mycket i solens tecken och var nästan för varmt emellanåt.

Dagarna innan hade varit svalt vilket hade kylt ner vattnet och fisken var på alerten. Redan i de första kasten fick undertecknad  sin första fisk som sedemera skulle bli 5 stycken. De flesta fick fisk och bäst var nog Damir som tog 6-7 stycken under dagen. Någon egentlig fluga som utmärkte sig fanns inte utan de tog på alla möjliga färger.

Vaken var sporadiska trots det kläckte lite vulgator och andra sländor, synd för det är alltid höjdpunkten när man kan ta dem torrt.

Vi hade en mycket fin dag med bra fiske och slutresultat blev ca 25 st. som kom upp. Störst tror jag att en fisk på strax över 6 kg var.

Några bilder.

Bondemölla 6 juni

Flugbindning igång November

Flugbindning igång November

Flugbindning igång November

Då var flugbindning igång på klubben. Vi kommer att köra tills vårt juluppehåll inträdder i mitten av december. Det provades nytt sätt att redogöra för flugbeskrivningen genom att via datorn länka upp till Tv´n vilket fungerade utmärkt.

Kvällens flugor var Black and peacock spider och Johan Klingbergs Busen.Flugbindning igång November

 

Några nya bindare kom också till kvällens föreställning och det är riktigt kul, vi börjar bli ett bra gäng som samlas på våra flugbindningskvällar.

Då ser vi framemot nästa onsdag då nya flugor skall bindas.

flugbindning-igang

Familjedag Brostorp 2016-09-24

Familjedag Brostorp 2016-09-24

Familjedag Brostorp 2016-09-24

En ny funktion hos Flugfiskarna Trelleborg var att skapa en en familjedag på något enkelt hyfsat ställe. Vi valde Brostorp som inte ligger alldeles för långt bort. Klubben erbjöd här att stå för korv och dricka för de som deltog.

Några var dit tidigare och andra något senare men ungefär vid 9 tiden var de flesta samlade. Vattenståndet var lågt i dammarna då vi inte fått mycket regn denna sommar. Fisk hade kommit upp innan jag och några andra anlände. Gångbart var myggpuppa som skördade sina offer, riktigt kul fiske med dessa puppor. Tillslaget från fisken brukar vara våldsamt. Man ser inte vaken utan de simmar under ytan och utan förvarning så smäller det.

Dagen förflöt och vid 12 snåret så blev det grillning i vänners tecken. Efter att ha ånjutet ett par goda korvar och lite snack med en klubbmedlem för Kristianstad återupptogs fisket som var ungefär som på förmiddagen.

Flugfiskedammen var inte lika aktiv som dammen närmast parkeringen. Vid 16-17 tiden packade vi och tackade för denna dag som var trevlig.

fft-brostorp-4wp

Samling vid grillen.

fft-brostorp-3wp

Obligatoriska korvbilden.

 

Bondemölla 16-06-06

Bondemölla 16-06-06

Bondemölla 16-06-06

12 glada äntrade Bondemölla vid 07 tiden på Sveriges nationaldag. Dagen började lite muligt och vinden var nästan obefintlig. Där var en hel del vak på morgonen och varade fram till middag ungfär sen dog rätt mycket ut. Morgonen började bra…eller.. Christer fick på ett monster i 7-8kgs klassen. En fisk som började att hoppa direkt och sen en vild rusning med efterföljande antal hopp, detta slutade med en fri fisk. Eftermiddagen lugnade allt ner sig och många fick kämpa för en fisk men trots detta fick de flesta fisk denna dag. Några flugor som var gångbara spider,nymfer.myggpuppor,streamers o.s.v.

En trevlig dag med fint väder.

Vid pennan//Christer