Vi skriver vid tid om våra fisketurer i bloggen.

Fisketurer 2019
Havsöringsfiske ring en medlem inga arrangerade turer med datum.
Trollemölla 2 turer. Vår/höst
Bondemölla 2 turer. Vår/höst
Strömhult 1 tur höst.
Brostorp och Tollerup om lördagar hela året när vädret är bra även vardagar för de som kan.
Hökensås dock ej i klubbens regi. brukar vara i maj och slutet september början oktober.

Kustfiske Havsöring.

Sydkusten har från Fredshög till Ystad ett mycket bra havsöringsfiske. Det kan vara kallt och ruggigt, men med lite tur belönar det sig med en fin blank havsöring. 

Gäddfiske är något som tagit fart bland flugfiskarna. Gäddan är en trevlig, kämpastark krokodil som är väl värd att flugfånga. 

Längre fram på vårkanten när värmen kommer börjar våra dagsländer kläcka. Då börjar det riktiga flugfisket. ”Torrflugefisket.”  Om intresse finns kan vi ordna en tur till någon avlägsen å i skåne eller småland. Torrflugefisket är höjdpunkten på året och danicakläckninge sker i regel från slutet maj och in i juni, beror givetvis på väder och vilken bredgrad man befinner sig på. Vi ska inte glöma bort våra put and take vatten, som stundtals kan erbjuda ett fint torrflugefiske.

På det årliga programmet finns ett antal gemensamma fisketurer, där vi abonnerar eller besöker olika put and takevatten i Sydsverige.

Några exempel:

 

Fisketuren betalas av varje deltagande fiskare vilket inkluderar kostnader för såväl fisket som transporten.

Vid abonnerade fisketurer har klubben en praxis att eventuella vakanser kan ersättas om bortfallet inte är för stort och rör sig om ca 1 till 2 platser men detta görs enbart om klubben har ekonomisk möjlighet och beslutas av styrelsen från fall till fall. Andra lösningar kan också förekomma för att värna om klubbens ekonomi. I sämsta fall avbokas turen

Har man bokat plats på fisketuren och inte avbokat 37 dgr innan turen så måste platsen betalas såvida man inte har särskilda skäl såsom sjukdom,olycka eller andra särskilda skäl enl. föreningens stadgar, ett uppvisat intyg kan krävas av föreningen om tvivelaktigheter föreligger. Detta gäller även utomstående som följer med, och inte är medlem.

Bokningslistor finns på klubben och turerna bokas med fördel där, i annat fall ring Thomas Lundqvist. För mer information gällande dessa resor kontakta FFT, kontaktinformation.

Vid överbokning se Stadgar.

Om fisketurer inte blir fullbokade av medlemmar så får man ta in utomstående enligt   FFT´s föreningsregler och gäller även utomstående.

 All betalning sker via faktura.

Bokning sker  till Thomas Lundqvist  0410-12562 Mobil 0736-338907 mail.Thomas Lundqvist