Fisketur 2009

Bondemölla 6/6-2009.

Dagen började med försovning av mig, men tack vare Torgny som ringde på dörren kom jag upp med andan i halsen.

Vi kom i hyfsad tid till Bondemölla så ingen fara skedd.

Dagen bjöd på strålande väder och moder sol lyste på oss. Nästan för vackert väder ur fiskesynpunkt.

07:00 började fisket och efter bara några kast började fisk att fångas allt från streamerflugor till nymfer var gångbart. Tommy J. som envisades med att fiska med sjunklina hade svårt en stund men lyckades så småningom få några vackra regnbågar. På eftermiddagen med en vis förvåning satte Tommy J. flytlina på spöet. Bra Tommy du är på rätt väg.

Dagen flöt i nymffiskets tecken och många fina regnbågar kom upp, t.o.m vår ålderman Åke.L som numera är beroende av sin rullator fick fina regnbågar. Härligt kämpat Åke.

Stundom vakade fisken ganska rikligt för att upphöra lika fort och så nya vakperioder. Detta var väl ungefär det mönster som genomsyrade dagen.

Summering av dagen att den var väldigt lyckad med fint väder, god fiskeanda, grillning, mys-pys m.m.

Tror att alla fick fisk denna dag, t.o.m. Sigge, för det är aldrig kul att gå en hel dag utan ett känn.

Vid Pennan

Christer

Trollemölla 28/9

13 glada fiskare besökte Trollemölla. Vädret var inte riktigt med oss, blåsigt hela dagen och förmiddagen bjöd på regnskurar. Eftermiddagen lyste solen och det var riktigt skönt där man fann lä.

Fisket var på topp i det otroligt klara vattnet, det hade kommit så lite regn att vattenståndet i dammarna hade sjunkit, fallet i den nedre dammen sipprade inte ens utan man kunde ta sig över torrskod.

Första fisken lät inte vänta på sig utan det högg direkt på morgonen. Det togs mest fisk på förmiddagen men även eftermiddagen var ganska jämn som annars brukar vara mindre bra. Det var ganska kul för i och med att vattnet var så klart kunde man se fisken vilket var frustrerande för många som såg flugan passera fisk efter fisk utan hugg.

En del kunde inte bärga sig utan fick avsluta fisket innan middag, då de tagit full pott. Så kan det vara ibland när allt går ens väg. Det var riktigt bra klös i många fiskar som lätt drog ut fluglinan + en mängd backing.

Dagens fadäs inträffade när jag själv fått på en riktig troped, fisken drog iväg en 60-70 m och korsade en lina som låg ute vilken fastnade i min fluglina, killen trodde först att han fått napp men såg sen att han hakat fast, detta resulterade så småningom att jag tappade fisken, svårt att drilla fisk från två håll. Men ingen skada skedd det fanns gott om fisk så efter några minuter tog jag en till som landades.

Tyvärr var det två som gick bom men det är sånt som händer. Fisken var annars i fin kondition, där de flesta hade hela fina fenor. Storleksmässigt förutom 2 fiskar så var det ingen under 3 kg av de 28 st. som vi tog upp. Den största om jag inte minns fel var på 5.9 kg.

Flugan för dagen var många, men tror att de som gick i olivgrönt eller någon form åt det färghållet var något populärare hos fiskarna.

Det var trots blåst och lite regn en härlig dag med gött fiske, korvgrillning och ett fint socialt umgänge.

Vid pennan

Christer

Några bilder från turen till Trollemölla

Strömhult 31/10-2009

Vi ankom till Strömhult fredag kväll. Efter go mad och lite tjöt under kvällen var det så småningom dags för bingen.

Natten flöt lugnt något, svalt i vår stuga och i storstugan bäddade någon om. Kan bero på högljud sovning av någon. Klockan ringde 05:30 brrr för att stiga upp från sovtäcket, termometern visade -7 grader ute.

07:00 började fisket och entusiastiska vandrade vi ut till de betrodda ställena. En vit zonker sattes på för min del och efter ett par kast högg den första Regnbågen. Skönt nu kunde man slappna av. Men det var inte lika enkelt för andra, fisket visade sig vara väldigt trögt under förmiddagen och bara några fiskar landades. Is frös i ringarna så lite kämpigt var det. Vatten temperaturen som tidigare varit 4 ,8 grader sjönk under natten till 2 grader så det var inte konstigt att fisken inte ville hugga.

Men dagen gick och vi hade en fin klarblå himmel och en värmande sol som höjde tempen något i vattnet. Fisken började nu bli mer aktiv så snart stod flesta spöna böjda.  De flesta regnbågarna hade hela fina fenor och var i god kondition, vissa bjöd på riktigt trevliga faiter. Men som alltid är det någon som inte får fisk, min hustru gick bom i gott sällskap med Bo-Göran E.

En trevlig tur med gött väder och goa gubbar, bättre än så här blir det knappast.

Vid pennan

Christer

Trollemölla 20091122

Mörkt var det, när vi körde till Trollemölla, bara konstatera att vintern är på väg.

Storfiskardagen får bli namnet på denna utflykt som ur vädersynpunkt var gråmulen med sporadiska regnskurar och svag vind. Denna dag skulle rekord efter rekord slås. Det hela började med en tidig fisk av Tommy S. på hela 8,1 kg vilken baddare. Själv kom jag ut sent efter diverse göromål. Tog sikte på den övre dammen vid munkens högra sida. Inget hugg, gjorde förflyttning till dammens vänstra sida, ett par kast och hugget var ett faktum. Efter en stunds drillning och trött arm kunde en fisk på 8.2 kg landas. Otroligt två fiskar över 8 kg. Detta var bara början, någon stund senare kom en ny fisk upp på 8.5 kg, tar det aldrig slut.

Nä! det bevisade Tommy P. som kom asandes med en fisk vars storlek var så stor att stjärten kasade i marken, spänning, vad munde den väga? Jo hela 10.2 kg som också blev dagens största. Fortsättningsvis bärgades fiskar mellan dryga 5 kg till strax över 7 kg. Medelvikten sammanlaggt blev över 7 kg denna dag. Vilka vikter. Fisken var fin och vilka stjärtpaddlar de hade, magnefika.

Tyvärr så blev det många som gick bom summa sumarium 8 man. Det var 5 man som fick fisk och upp kom endast 11 fiskar. Många slog sina Pb även jag själv. Flugan för dagen gick i vit och var av typen wolly bugger.

Bland alla put and take vatten tror jag Trollemölla leder storfiskarligan.

Vid pennan

Christer