Flugfiskarna Trelleborg har öppnat klubben igen den 19 augusti efter ett styrelsebeslut. Coronaspridningen har avtagit men försiktigthet uppmanas.

Programmet för hösten 2020 är i stort klart men ändringar kan förekomma. 

OM öppning sker så ser höstens program ut enl. nedan.

Klubbens flugbindning är tänkt att starta den 9 september och vi kör då var 3é vecka, saknar ni material och verktyg för ändamålet så har klubben begränsad tillgång. Vi köper in material efterhand men kan förekomma att vi saknar. Detta är en mycket trevlig och mysig sysselsättning, att sen få fisk på egenbunden fluga är en riktig höjdpunkt. Vem som helst kan delta nybörjare som erfarna.

Vi hoppas Niklas Dahl kan få tid att kanske köra en flugbindningskväll, vi kontaktar Niklas och hör, återkommer längre fram.

Havsöringsfiske 

Ni som har kustfiske på er önskelista kan kontakta någon lutrad klubbmedlem för sällskap. Den 15 september upphör fisket på havsöringen då den är fredad efter detta datum.

Flugkastning utomhus hösten 2020 Kattebäcksängen Trelleborg 

Flugkastning utomhus finns det tider i programmet de ligger ganska tätt eftersom det mörknar fort nu.

OBS: En Taperad tafs är nödvändig typ 0,20 i spetsen och 9 fot lång samt en garntuss istället för fluga, någon form av glasögon, keps för säkerheten. 

Tafsens funktion har ni fått mail om i form av ett dokument.

Certifierad instruktör kommer att vara på plats för er hjälp i utvecklingen.

Ta gärna upp frågor kring flugfisket på våra klubbkvällar. För er som känner sig osäkra hur saker och ting hänger ihop kan detta vara vägledande inför köp av utrustning och utveckling. Har ni något på hjärtat som behöver dryftas så starta en dialog. Möjligen kan det bli något tema någon klubbkväll.

Lite om Fiskeplatser 

Ett par abstinensbefriande vatten som ligger nära oss är Brostorps fiske vid Linderöd och Tollerupsdammen vid Höör. Här kan man få fiske till en billig peng. Här blandas fiske med streamers ända ner till små myggpuppor och kan vara riktigt spännande. Regnbågsvatten som inte kostar skjortan. Många av våra medlemmar är där ofta. Vi kör korvgrillning pratar fiske och har det mysigt.

I Tollerupsdammen släpper de emellanåt i fin fisk som upp till 8kg så chansen finns.

För nya flugfiskare så hjälper vi er vid vattnet. Hör gärna av er om ni skall eller vill ut på fiske till dessa vatten.

Finns andra vatten också som Björkadammen men här får ni inte sätta tillbaks fisk utan tar ni full pott den första timmen så är det till att lösa nytt kort eller köra hem. 

Hökensås/Baltak är ett fint fiskeparadis som är väl värt ett besök. Vecka 39-40 kan vara en bra tid att besöka.

Klubben organiserar inte en tur dit utan ligger utanför programmet. Prata ihop er, stuga kan ev. bokas, den innehåller 2 vån, (en för snarkare och en för icke snarkare). Stugan har 7-8 sängplatser, kök, toa o.s.v. Priset var i våras 600kr/natt för stugan. Ex. 4 pers skulle bli 150kr/natt.

Bjeverödsdammen är ett avslutat kapitel och har stängt.

Andra fiskeplatser Citadellet i Landskrona, Rögle dammar, Sallerupsdammarna.

Ja gott folk det var lite om höstens program som alltid är gediget och finns alltid en aktivitet som passar. Glöm nu inte att ta fram almanackan och var med på de aktiviteter som passar er. Fiska av den stressiga vardagen, det behövs i dessa tider. 

Damma av linorna, byt tafs, vässa krokarna o.s.v. 

Ha det gott därute var försiktiga, slappna inte av.

Flugfiskarna Trelleborg 

Tight lines 

Christer 

Flugfiskarnas program hösten 2020

 • 19 Aug    – Höstsäsongen Startar 18:30 i klubblokalen. 
 • 25 Aug    – Flugkastträning Kattebäcksängen start 18:00 till Ca: 20:00
 • 26 Aug    – Klubb kväll
 • 27 Aug    – Flugkastträning Kattebäcksängen start 18:00 till Ca: 20:00
 • 31 Aug    – Flugkastträning Kattebäcksängen start 18:00 till Ca: 20:00
 • 02 Sept   – Klubb kväll
 • 03 Sept   – Flugkastträning Kattebäcksängen start 18:00 till Ca: 20:00
 • 09 Sept – Flugbindning startar
 • 15 Sept  – Trollemölla fiske 4 fiskar ingår.
 • 16 Sept   – Klubbkväll
 • 23 Sept   – Klubbkväll
 • Kring Vecka 39-40 Hökensås fiske kan vara en bra tid inte för tidigt o inte för sent, dock ej i klubbens regi utan medlemmar ordnar denna tur separat. Stuga/Torp kan ordnas ca 600kr dygn och 7 sovplatser. Toa med dusch, kök, tv och 2 våningar.
 • 30 Sept  – Flugbindningskväll
 • 07 Okt   – Klubbkväll
 • 11 Okt   – Bondemölla fiske, betalning för upptagen fisk.
 • 14 Okt – Klubbkväll
 • 21 Okt   – Flugbindningskväll
 • 28 Okt   – Klubbkväll
 • 31 Okt   – Strömhult fiske, 4 fiskar ingår
 • 04 Nov – Klubbkväll
 • 11 Nov – Flugbindningskväll.
 • 15 Nov  – Trollemölla fiske 4 fiskar ingår.
 • 18 Nov – Klubbkväll
 • 25 Nov – Klubbkväll
 • 02 Dec – Flugbindningskväll
 • 09 Dec – Klubb kväll.
 • 16 Dec – Julmat klubben bjuder och avslutning höstterminen.
 • Fiskedatum höst.
 • 15 sept  – Trollemölla fiske ny tur. En Tisdag. 4 fiskar ingår.
 • 11 okt  – Fisketur Bondemölla. betalning för upptagen fisk, se May Fly hemsida.
 • 31 okt  – Strömhult höjning till 14000kr på 12 man ca 1170kr/per man 4 fiskar ingår.
 • 15 nov – Trollemölla fiske. 4 fiskar ingår.

OBS. Ändringar i programmet kommer först på hemsidan www.flugfiskarnatrelleborg.se

Håll uppsikt.

Flugfiskarna Trelleborg hälsar Er välkomna till en spännande vårsäsong 2020 Vi öppnar den 15 januari 2020. Programmet är i stort klart men ändringar kan förekomma. 

Se program längst ner.

Klubbens flugbindning fortsätter med start den 12 februari, saknar ni material och verktyg för ändamålet så har klubben begränsad tillgång. Vi köper in material efterhand men kan förekomma att vi saknar. Detta är en mycket trevlig och mysig sysselsättning, att sen få fisk på egenbunden fluga är en riktig höjdpunkt. Vem som helst kan delta nybörjare som erfarna.

Passar på att informera att vi nu har Niklas Dahl (Flyfishingmaster i Malmö) med barn som klubbmedlemmar, givetvis hoppas vi Niklas kan hjälpa oss någon flugbindningsonsdag, en utomordentlig bra flugbindare.

Havsöringsfiske 

Ni som har kustfiske på er önskelista kan kontakta någon lutrad klubbmedlem för sällskap,

den 1 januari släpptes fisket på kusten. Tänk på att släppa tillbaks ragor, besor som är utlekt fisk, smaken är inte bra.

Flugkastningsträning inomhus 2020 Fågelbäcksskolan Trelleborg 

Flugkastningsträning  startas upp inomhus, tider finns i programmet, 4 gånger blir det. 

Alla gångerna är söndagar och tiden är från 13-15:00.

Klass 5 el 6 är en bra klass att träna med och en ljus flytlina, den syns bättre. 

Taperad tafs som är viktig, läs det utskickade dokumentet. 

Hallen tar max 5 st. kontakta mig så gör jag upp ett schema så alla får möjlighet till träning. Om det ej blir fullt kan samma person träna varje gång. 

Tag chansen att i opåverkad miljö finslipa tekniken med hjälp av certifierad kastinstruktör. 

Karta https://kartor.eniro.se/m/uLWCo

Slå mig en signal eller skicka ett mail/sms när ni vill träna. 

Christer 070-6640791 alt. flycastingsyd@gmail.com eller sms.

Flugkastning utomhus 2020 Kattebäcksängen Trelleborg 

Även flugkastning utomhus finns det tider i programmet det ligger långt fram så ändringar kan förekomma men då får ni ett mail. 

OBS: En Taperad tafs är nödvändig typ 0,20 i spetsen och 9 fot lång samt en garntuss istället för fluga, någon form av glasögon, keps för säkerheten. 

Tafsens funktion har ni fått mail om i form av ett dokument.

Ta gärna upp frågor kring flugfisket på våra klubbkvällar. För er som känner sig osäkra hur saker och ting hänger ihop kan detta vara vägledande inför köp av utrustning och utveckling. Har ni något på hjärtat som behöver dryftas så starta en dialog. Möjligen kan det bli något tema någon klubbkväll.

Lite om Fiskeplatser 

Ett par fina vatten som ligger nära oss är Brostorps fiske vid Linderöd och Tollerupsdammen vid Höör. Här kan man få fiske till en billig peng. Här blandas fiske med streamers ända ner till små myggpuppor och kan vara riktigt spännande. Kvalitativa vatten som inte kostar skjortan. Många av våra medlemmar är där ofta. Vi kör korvgrillning pratar fiske och har det mysigt.

I Tollerupsdammen släpper de emellanåt i fin fisk som upp till 8kg så chansen finns. Själv lyckades jag i fjor med bravaden att ta en 6,6kg. 

Finns andra vatten också som Björkadammen men här får ni inte sätta tillbaks fisk utan tar ni full pott den första timmen så är det till att lösa nytt kort eller köra hem. 

Björkaån är ett fint strömmande vatten i vår närhet med vild öring som kräver lite av fiskaren. Fiskevårdsföreningen har ett annat kortförsäljningkoncept som gör det svårt att köpa upp alla korten på en sträcka. De har också en speciell dag då korten släpps så man måste hålla sig ajour med deras sida. I fjor tog det ungefär en timme så var alla korten sålda. Bästa är att var och en själv jagar kort.

Hökensås/Baltak är ett fint fiskeparadis som är väl värt ett besök. Vecka 21 kan vara en bra vecka att besöka. Oftas har sländorna börjat komma igång vid denna tiden och man kan få uppleva ett fint torrflugefiske men även nymf och streamerfiske. Det är vadning som gäller på denna plats.

Klubben organiserar inte en tur dit utan ligger utanför programmet. Prata ihop er, stuga kan ev. bokas, den innehåller 2 vån, (en för snarkare och en för icke snarkare). Stugan har 7-8 sängplatser, kök, toa o.s.v. Priset var i fjor 600kr/natt för stugan. Ex. 4 pers skulle bli 150kr/natt.

Sunnedamm är en trevlig fiskeplats där vi har gjort besök 2 år i rad. Vi kommer att försöka få till det i år igen men ligger utanför klubbens program då det är en extratur. Kortpriserna i fjor var 250kr/dagskort så ganska överkomligt. Man betalar om man vill ta hem fisk likt Bondemölla.

Bjeverödsdammen är ett avslutat kapitel och har stängt.

Andra fiskeplatser Citadellet i Landskrona, Rögle dammar, Sallerupsdammarna.

I år inför vi ett nytt bokningssystem som har gått ut separat till er via mail. Detta innebär att ni kan ringa, skicka mail direkt till vår sekreterare Thomas eller besöka klubben för inskrivning på våra numerlistor som är underlaget för lottningen, den 4é veckan efter vi har släppt listorna lottas sen turerna ut, detta görs på klubben av styrelsen alla är välkomna att delta vid lottningen, kan bli spännande. Lottningsdag finns i programmet.

Thomas uppgifter: thomas.lundqvist@novotek.com  mobil: 073-633 89 07  Hem:0410-125 62

Fisketurslistorna kan ni se på vår hemsida.  www.flugfiskarnatrelleborg.se

Vi jagar kontinuerligt nya fiskeplatser då behovet har ökat. Om nya fiskeplatser dyker upp får ni info via mail. 

En ny tur som vi fått är i september den 15é och fiskturen är till Trollemölla.

Trollemölla startar upp  nedre dammen i år, bekräftat, så nu slipper vi trängas, den kommer nog se lite annorlunda ut med en till två öar i nedre dammen, dessutom utgrävd på längden. OBS: Har sänkt antalet fiskare till 10 vilket i sin tur gör turen något dyrare per person men väldigt gott om plats.

Strömhult har höjt priset något. Vi har fått tillbaka vår fiskedag lördag vilket är glädjande.

Ja gott folk det var lite om vårens program som alltid är gediget och finns alltid en aktivitet som passar. Glöm nu inte att ta fram almanackan samt boka in er, fiska av den stressiga vardagen, det behövs i dessa tider. 

Damma av linorna, byt tafs, vässa krokarna o.s.v. 

Ha det gott därute så hörs vi snart igen. 

Flugfiskarna Trelleborg 

Tight lines 

Christer 

Flugfiskarnas program våren 2020 ganska klart, ändringar kan förekomma

 • 15 jan    – Vårsäsongen Startar 18:30 i klubblokalen. Öppnar teckning fisketurer.
 • 22 jan    – Klubb kväll
 • 29 jan   – Klubb kväll
 • 02 feb – Flugkastträning inomhus Fågelbäckskolan, 13-15:00. Inneskor.Vatten/Kaffe
 • 05 feb    – Klubb kväll och lottdragning fisketurer. Välkomna och delta.
 • 09 feb     – Flugkastträning inomhus Fågelbäckskolan, 13-15:00. Inneskor.Vatten/Kaffe
 • 12 feb    – Flugbindning Startar
 • 19 feb   – Klubb kväll
 • 23 feb – Flugkastträning inomhus Fågelbäckskolan, 13-15:00. Inneskor.Vatten/Kaffe
 • 26 feb    – Klubb kväll
 • 01 mars  – Flugkastträning inomhus Fågelbäckskolan, 13-15:00. Inneskor.Vatten/Kaffe
 • 04 mars – Flugbindningskväll
 • 11 mars – Klubb kväll.
 • 18 mars – Årsmöte kl 19:00
 • 25 mars – Flugbindningskväll
 • 01 april – Klubb kväll.
 • 08 april – Klubb kväll.
 • 15 april   – Flugbindningskväll
 • 22 april  – Klubb kväll
 • 23 april – Flugkastningsträning utomhus 18-20:00
 • 26 april – Trollemölla fiske.
 • 29 april – Klubb kväll.
 • 05 maj    – Flugkastningsträning utomhus 18-20:00
 • 06 maj    – Flugbindningskväll
 • 11 maj – Flugkastningsträning utomhus 18-20:00
 • 13 maj  – Klubb kväll.
 • 20 maj  – Klubb kväll.
 • 16-20 maj- Hökensås fiske dock ej i klubbens regi, stuga bokad.
 • 26 maj – Flugkastningsträning utomhus 18:20:00
 • 27 maj   – Flugbindningskväll sista.
 • 03 juni   – Klubb kväll
 • 07 juni – Bondemölla fiske.
 • 10 juni   – Klubb kväll.
 • 17 juni – Klubb kväll sista, sen Sommaruppehåll.

Höstens turer 2020

 • Intresse Sunnedamm
 • 15 sept  – Trollemölla fiske ny tur. En Tisdag
 • 11 okt  – Fisketur Bondemölla.
 • 31 okt   – Strömhult höjning till 14000kr på 12 man ca 1170kr/per man
 • 15 nov  – Trollemölla fiske.

OBS. Ändringar i programmet kommer först på hemsidan www.flugfiskarnatrelleborg.se

Håll uppsikt.