Flugfiskarna Trelleborg hälsar Er välkomna till en intressant höstsäsong 2019

Vi öppnar onsdagen den 14 augusti 2019 Kl.18:30. Programmet är preliminärt och ändringar kan förekomma.

Klubbens flugbindning fortsätter i höst. Vad vi binder får vi resonerar oss fram till. Saknar ni material och verktyg för ändamålet så har klubben begränsad tillgång. Vi köper in material efterhand men kan förekomma att vi saknar. Detta är en mycket trevlig och mysig sysselsättning, att sen få fisk på egenbunden fluga är en riktig höjdpunkt. Nya som gamla flugbindare är välkomna.

Flugkastning utomhus hösten 2019 Kattebäcksängen Trelleborg

Flugkastningsträning höst utomhus finns det tider i programmet, blir 4 tillfällen och börjar redan i augusti så vi får ljuset med oss. Vi startar alltid 18:00 på Kattebäcksängen gjuterigatan Trelleborg.

OBS: En Taperad tafs är nödvändig, typ 0,20 (3X) i spetsen och 9 fot lång samt en garntuss istället för fluga samt någon form av glasögon, keps ur säkerhetssynpunkt. Tafsen är viktig del av flugkastandet, fungerar som en broms av fluglinan så linan inte slår som ett gångjärn samt för energiöverflyttning genom tafsen så flugan presenteras snyggt.

Att sätta en tafsbit 0,20 på fluglinan utan tapering är ingen bra kombination.

Certifierad instruktör kommer att vara på plats för er hjälp i utvecklingen. Alla behöver vi träna på flugkastningen det finns inga genvägar utan bara träning om resultat skall uppnås. Att hantera flugkastningen ger så mycket mer och man får ett effektivare fiske. Vid frågor kontakat mig via email. flycastingsyd@gmail.com

Diskusionstema kommer vi sporadiskt att fortsätta med. För er som känner sig osäkra hur saker och ting hänger ihop kan detta vara vägledande inför köp av utrustning och utveckling. Spelar egentligen ingen roll vilken onsdag har ni något på hjärtat som behöver dryftas så starta en dialog.

Lite om Fiskeplatser

Ett par fina vatten som ligger nära oss är Brostorps fiske vid Linderöd och Tollerupsdammen vid Höör. Här kan man få fiske till en billig peng. Här blandas fiske med streamers ända ner till myggpuppor och kan vara riktigt spännande. Kvalitativa vatten som inte kostar skjortan.  Många av våra medlemmar är där ofta. Vi kör korvgrillning pratar fiske och har det mysigt. För nya flugfiskare så hjälper vi er vid vattnet. Hör gärna av er om ni skall eller vill ut på fiske till dessa vatten.

Finns andra vatten också som Björkadammen men här får ni inte sätta tillbaks fisk utan tar ni full pott den första timmen så är det till att lösa nytt kort eller köra hem. Konstig regel i dessa catch and release tider för de som vill lära, speciellt ungdomar, blir en aning fel indikation.

Havsöringsfiske.

Ni som har kustfiske på er högsta önskelista kan kontakta någon likasinnad klubbmedlem för sällskap.  Den 15 september inträder fiskeförbud på havsöring.

Bästa möjligheten till fiske är att boka sig direkt på klubbens fiskelistor. I skrivande stund är nog de flesta platserna upptagna men går alltid att skriva in sig som reserv. Avhopp förekommer så chansen finns.

Nästa år kommer det att bli förändring av bokning till fisketurerna då klubben har många medlemmar och för att få ett mer rättvist system. Om detta återkommer vi.

Vi jagar kontinuerligt nya fiskeplatser då behovet har ökat. Nya fiskedagar kan dyka upp och mail kan komma att gå ut till er.

Ja gott folk det var lite om höstens program som alltid är gediget och finns alltid en aktivitet som passar. Se till att komma ut och stressa av vardagen, det behövs i dessa tider.

Tänk på vid fisketurer så ombesörjer var och en sin körning/samåkning. Varje bil gör själv upp kostnaden för bränslet men en rekommendation är ca 17kr/l.

Damma av linorna, byt tafs, vässa krokarna o.s.v.

Ha det gott därute så hörs vi snart igen.

Flugfiskarna Trelleborg

Tight lines

Christer

Flugfiskarnas program hösten 2019 (Preliminärt):  PDf-fil Flugfiskarnas program hösten 2019

 • 14 Aug   – Höstsäsongen Startar 18:30 i klubblokalen. Klörupsvägen 25.
 • 21 Aug     Samkvämskväll
 • 26 Aug    Flugkastträning utomhus månd. 18-20:00 Kattebäcksängen Trbg.
 • 28 Aug   – Diskussionskväll
 • 03 sept. –  Flugkastträning utomhus tisd. 18-20:00 Kattebäcksängen Trbg.
 • 04 sept.  – Flugbindning 
 • 10 sept.    Flugkastträning utomhus tisd. 18-20:00 Kattebäcksängen Trbg.
 • 11 sept.    Samkvämskväll
 • 12 sept.    Flugkastträning utomhus torsd. 18-20:00 Kattebäcksängen Trbg.
 • 18 sept.  – Diskussionskväll
 • 20 sept. –  Sunnedam fisketur 250kr/pers. 90kr/kg upptagen fisk max 10 pers.
 • 25 sept.  – Flugbindning
 • 27 sept.    Hökensås organiseras ej av klubben. Samla några gubbar o hyr en stuga. Christer har ev. möjlighet att hyra stuga. 600kr/natten tar ca 7- 8 pers.
 • 02 okt. – Samkvämskväll
 • 9 okt.     Diskussionskväll
 • 13 okt. – Fisketur Bondemölla Ca: 420kr och Ca: 75kr/kg för upptagen fisk  
 • 16 okt.   Flugbindning
 • 23 okt. – Samkvämskväll
 • 30 okt. – Diskussionskväll
 • 02-03 nov.  Strömhult fisketur Ca: 1100:- vid 12 man 4 fiskar ingår.
 • 06 nov.  – Flugbindning
 • 13 nov.  – Samkvämskväll ev. film
 • 17 nov.  – Trollemölla Ca: 1100kr.  4 fisk ingår.  Bara 8 pers.
 • 20 nov. – Samkväms kväll
 • 27 nov. – Flugbindning
 • 04 dec.  – Diskussionskväll
 • 11 dec.  – Samkväms kväll ev. film
 • 18 dec.  – Avslutning höst julmat.

OBS. Ändringar i programmet kommer i regel först på hemsidan www.flugfiskarnatrelleborg.se

 

PROGRAM VÅREN 2019

Flugfiskarna Trelleborg hälsar Er välkomna till en spännande vårsäsong 2019

Vi har bokat en flugbindningskurs  den 23 februari med Ambjörn Hardenstet (flugbindning). Börjar gör vid 10:00 och slutar någonstans mellan 16:00 – 17:00. Klubben bjuder på förtäring. Ni behöver ta med edra flugbindningsverktyg inkl. bindtråd.

Kursen tar ca:10-12 personer och ni anmäler er til Christer Appelgren och behöver ert svar senast den 20 februari.  flycastingsyd@gmail.com 

Vi tar ut en en symbolisk summa för flugbindningskursen  50kr som ni betalar anting kontant eller via Swish. OBS vid kontant måste ni ha jämna pengar. (Har ingen bank i fickorna)

Klubbens flugbindning fortsätter och i år följer vi ingen bok utan resonerar oss fram till vad vi vill binda. saknar ni material och verktyg för ändamålet så har klubben begränsad tillgång. Vi köper in material efterhand men kan förekomma att vi saknar. Detta är en mycket trevlig och mysig sysselsättning, att sen få fisk på egenbunden fluga är en riktig höjdpunkt.

Havsöringsfiske

Ni som har kustfiske på er högsta önskelista kan kontakta någon lutrad klubbmedlem för sällskap. 

Flugkastningsträning inomhus Fågelbäcksskolan Trelleborg

Flugkastningsträning kommer att startas upp inomhus tider finns i programmet, 4 gånger. Klass 5 el 6 är en bra klass att träna med och en ljus flytlina, den syns bättre. Tider finns i programmet.

Taperad tafs se nedan under utomhus.

Hallen tar max 5 st. kontakta mig så gör jag upp ett schema så alla får möjlighet till träning. Om det ej blir fullt kan samma person träna varje gång.

Tag chansen att i opåverkad miljö finslipa tekniken med hjälp av certifierad kastinstruktör.

Slå mig en signal eller skicka ett mail när ni vill träna.

Christer 070-6640791 alt. flycastingsyd@gmail.com

Flugkastning utomhus 2019 Kattebäcksängen Trelleborg

Även flugkastning utomhus finns det tider i programmet det ligger långt fram så ändringar kan förekomma men då får ni ett mail på ändringen.

OBS: En Taperad tafs är nödvändig typ 0,20 i spetsen och 9 fot lång samt en garntuss istället för fluga, någon form av glasögon, keps för säkerheten. Tafsen är viktig del av flugkastandet, fungerar som en broms av fluglinan så denna inte slår som ett gångjärn samt för energiöverflyttning genom tafsen så flugan lägger sig snyggt.

Diskusionstema kommer vi sporadiskt att fortsätta med. För er som känner sig osäkra hur saker och ting hänger ihop kan detta vara vägledande inför köp av utrustning och utveckling. Spelar egentligen ingen roll vilken onsdag har ni något på hjärtat som behöver dryftas så starta en dialog.

Lite om Fiskeplatser

Ett par fina vatten som ligger nära oss är Brostorps fiske vid Linderöd och Tollerupsdammen vid Höör. Här kan man få fiske till en billig peng. Här blandas fiske med streamers ända ner till myggpuppor och kan vara riktigt spännande. Kvalitativa vatten som inte kostar skjortan.  Många av våra medlemmar är där ofta. Vår medlem Torbjörn Svensson som besöker dessa vatten frekvent kan ni slå en signal om ni vill haka på. 070-7657444 Vi kör korvgrillning pratar fiske och har det mysigt.

Finns andra vatten också som Björkadammen men här får ni inte sätta tillbaks fisk utan tar ni full pott den första timmen så är det till att lösa nytt kort eller köra hem.

 Björkaån är ett fint strömmande vatten i vår närhet men korten kommer inte att säljas av Kjells Sport i Sjöbo. Fiskevårdsföreningen har ett annat kortförsäljningkoncept som gör det svårt att köpa upp alla korten på en sträcka. De har också en speciell dag då korten släpps så man måste hålla sig ajour med deras sida. I fjor tog det ungefär en timme så var alla korten sålda. Vi får återkomma om vi kan skaffar kort till denna pärla.

Tyvärr så har många fiskerättsägare infört bokningsavgifter som klubben får ligga ute med. Det är viktigt att ni bokar så fort ni kan så vi ser underlaget till fisketurerna. OBS, kolla noga i er almanacka så ni kan bokningsdatumet för fiske, det har förekommet teckning till fisketurerna som sen strycks och detta ställer till det då klubben helt plötsligt måste jaga folk.                                                                                                                                 Bästa möjligheten till fiske är att boka sig direkt på klubbens fiskelistor. Det är inte var onsdag som Sekreteraren är plats och kan föra in er som lämnat mail eller ringt.

Vi jagar kontinuerligt nya fiskeplatser då behovet har ökat. Nya fiskedagar kan dyka upp och mail kommer att gå ut till er.

Ja gott folk det var lite om vårens program som alltid är gediget och finns alltid en aktivitet som passar. Glöm nu inte att ta fram almanackan samt boka er, se till att komma ut och stressa av vardagen, det behövs i dessa tider.

Damma av linorna, byt tafs, vässa krokarna o.s.v.

Ha det gott därute så hörs vi snart igen.

Flugfiskarna Trelleborg

Tight lines

Christer

PROGRAMMET FÖR VÅREN 2019

  • 16 jan      -Vårsäsongen Startar 18:30 i klubblokalen.

 

  • 23 jan     -Samkväms kväll

 

  • 30 jan     – Diskussionskväll

 

  • 03 feb      – Flugkastträning inomhus sönd 13-15:00 Fågelbäckskolan

 

  • 06 feb      -Flugbindning startar

 

  • 13feb      – Samkvämskväll

 

  • 17 feb      – Flugkastträning inomhus sönd 13-15:00 Fågelbäckskolan

 

  • 20 feb     – Flugbindning

 

  • 23 feb      -Flugbindningskurs med Ambjörn Hardenstedt Kl: 10:00

 

  • 24 feb      – Flugkastträning inomhus sönd 13-15:00 Fågelbäckskolan

 

  • 27 feb     -Samkväms kväll

 

  • 2-3 mars – Flugfiskemässa Kolding Teckningslista finns på klubben.

 

  • 06 mars   – Flugbindning

 

  • 10 mars   – Flugkastträning inomhus sönd 13-15:00 Fågelbäckskolan

 

  • 13 mars   – Samkvämskväll

 

  • 20 mars   – Samkvämskväll

 

  • 21-24 mars – FlugfiskeMässa London

 

  • 27 mars   – Årsmöte kl. 19:00 i matsalen föreningarnas hus klörupsvägen 25

 

  • 29-31 mars – Sportfiskemässan Elmia Jönköping

 

  • 03 april    – Diskussionskväll

 

  • 10 april    – Flugbindning

 

  • 14 april    – Fiske Ljungs Kula

 

  • 17 april    – Samkväms kväll

 

  • 24 april    – Flugbindning

 

  • 25 april    – Flugkastningsträning utomhus 18-20:00

 

  • 28 april    -Trollemölla fiske

 

  • 01 maj     – Stängt Helgdag

 

  • 07 maj     – Flugkastningsträning utomhus 18-20:00

 

  • 08maj    – Flugbindning

 

  • 14 maj     – Flugkastningsträning utomhus 18:20:00

 

  • 15 maj     – Diskussion Samkväms kväll
  • 17-20maj- Fisketur Hökensås ombesörjes ej av klubben

 

  • 22 maj    – Samkväms kväll

 

  • 23 maj     – Flugkastningsträning utomhus 18:20:00

 

  • 29 maj     – Flugbindning

 

  • 05 juni     – Samkväms kväll

 

  • 06 juni     -Bondemölla fiske

 

 • 12 juni     – Samkväms kväll och avslutning för vårterminen.

Preliminära fiskedatum höst 2019, ej bekräftade

 • 20 sept -Sunnedamm dagstur ca 250kr. betalning för upptagen fisk
 • 13okt  -Fisketur Bondemölla
 • 02 nov  -Strömhult fiske 
 • 17nov  -Trollemölla fiske 

Nedladdningsbart program för våren 2019 Pdf-fil.    Flugfiskarnas program våren 2019

 

Vi öppnar höstsäsongen den 15 Augusti 2018. Fjoråret

I klubblokalen kommer det att vara olika aktiviteter, föredrag, kurser, flugbindning, filmvisning, diskusionstema samt samkväm.

Inför hösten fortsätter vi med  studiecirkel flugbindning och tänkte binda enligt Johan Klingbergs nya bok Nattsländer. Vi kommer också att resonera lite kring de flugor vi binder. Flugbindningen kommer att vara var 3 é vecka. Start återkommer vi med.

Handledare, Christer Appelgren och Torbjörn Svensson.

För nedladdning: Flugfiskarnas program hösten 2018

Flugfiskarnas program hösten 2018 (Preliminär):

 • 15 Aug  –  Höstsäsongen Startar 18:30 i klubblokalen.
 • 22 Aug  –  Samkvämskväll
 • 27 aug. –   Flugkastträning utomhus månd 18-20:00 Kattebäcksängen Trbg.
 • 29 Aug  –  Diskussionskväll
 • 04 sept. –  Flugkastträning utomhus tisd. 18-20:00 Kattebäcksängen Trbg.
 • 05 sept. –  Flugbindning studiecirkel startar Vi binder efter Johan K nattsländor.
 • 10 sept. –  Flugkastträning utomhus månd. 18-20:00 Kattebäcksängen Trbg.
 • 12 sept. –  Samkvämskväll
 • 13 sept. –  Flugkastträning utomhus torsd. 18-20:00 Kattebäcksängen Trbg.
 • 19 sept. –  Diskussionskväll
 • 23 sept. –  Öppen dag May fly Brostorp extrainsatt. Lista finns på klubben.
 • 26 sept. –  Flugbindning cirkel
 • 27 sept. –  Hökensås ej sanktionerat av klubben ev. möjlighet att följa med.
 • 03 okt.  –   Samkvämskväll
 • 10 okt.  –   Diskussionskväll 
 • 14 okt.  –    Fisketur Bondemölla Ca: 420kr och Ca: 75kr/kg för upptagen fisk 
 • 17 okt.  –    Flugbindning cirkel
 • 24 okt. –   Samkvämskväll
 • 31 okt. –   Diskussionskväll
 • 03 nov. –  Strömhult fisketur Ca: 1090 vid 12 man 4 fiskar ingår.
 • 07 nov. –  Flugbindning cirkel
 • 14 nov. –  Samkvämskväll ev. film
 • 18 nov. –  Trollemölla Ca: 1090kr.  vid 12 man 4 fisk ingår.
 • 21 nov. –  Samkväms kväll
 • 28 nov. –  Flugbindning cirkel
 • 05 dec. –  Diskussionskväll
 • 12 dec.  –  Samkväms kväll ev. film
 • 19 dec.  –  Avslutning höst.

Flugfiskarnas program våren 2018   för nedlandning i pdf format